1 / 3

New SPIEGEL Publishing House, Hamburg

The design for the development of the area is based on the principle of transparency and incorporates two buildings flooded with light that rise up from a common base: the Ericus-Contor building as well as the actual publishing building with the SPIEGEL logo and the "Ericusspitze 1" address.

Additional value

  • Contract award of the façade and building services equipment trades essential for operations below the respective cost calculation
  • Interface-optimised processes as all services provided from a single source
  • Professional consulting on individual issues with a view of the big picture
  • Tight schedule maintained thanks to the prefabrication of the façades

Project data

Client:

Robert Vogel GmbH & Co. KG, ABG Allgemeine Baubetreuungsgesellschaft mbH, Cologne

Architect:

Henning Larsen Architects, Copenhagen

Project location:

Hamburg, Germany

Gross floor space:

approx. 31,000 m²

Floors above ground:

15

Workstations:

over 1,100

Gross floor space of the total Ericus-Contor site:

approx. 19,000 m²

Project duration:

January 2007 – January 2012

Individual services

  • Planning of the building services equipment
  • Energy design
  • Green building management
  • Facade engineering
  • Light structural engineering (roof support structure)
  • Building physics
  • Facility management during construction

Location map

Directions