Oeconomicum Düsseldorf

An approximately 4,600 square metre, three-storey building was built for the Faculty of Economics at the Heinrich-Heine-Universität in Düsseldorf. The building form with the transparent building front responds to its special location at the University Lake. The building features an open room structure. The plans for the new building were designed by the Ingenhoven architecture firm.

Additional value

  • Adhered to specifications regarding costs and schedule

Project data

Client:

Schwarz - Schütte - Förderstiftung gemeinnützige GmbH iG

Architect:

Ingenhoven Architekten

Location:

Düsseldorf, Germany

Gross floor space:

4,600 m²

Gross volume:

18,000 m³

Project duration:

April 2008 – October 2010

Individual services

  • Planning, general technical planning
  • Technical building equipment
  • Energy design
  • Project organisation
  • Quality management
  • Cost management
  • Schedule management
  • Contract management
  • Building physics
  • Green building management

Location map

Directions