© Ossip van Duivenbode
Nieuwbouw, Woongebouwen

Sluishuis Amsterdam

Opdrachtgever

Bouwinvest Residential Fund

Architect

Bjarke Ingels Group (BIG) en BARCODE Architects

Aannemers

VORM en BESIX

Ontwikkelaars

VORM en BESIX RED

BVO

40.000 m2

Verdiepingen

10 (36 meter)

Projectperiode

april 2018 - juni 2022

Het Sluishuis ligt aan de rand van het Amsterdamse IJburg, in het IJ. Het iconische gebouw komt veertig meter uit het water en bevat in totaal 441 energieneutrale appartementen, circa 4.000 m2 aan commerciële en/of gemeenschappelijke ruimten, 237 ondergrondse parkeerplaatsen en een hoogwaardig waterprogramma met plek voor ongeveer 30 varende woonschepen. Vastgoedbelegger Bouwinvest heeft 369 woningen in het Sluishuis afgenomen van ontwikkelaars VORM en Besix RED, alle commerciële ruimtes en beide parkeerlagen.

Sluishuis is een turnkey project, waarbij Drees & Sommer in opdracht van Bouwinvest de projectrealisatie heeft gemonitord op kwaliteit. De kwaliteitsstandaard van Bouwinvest was de norm voor aannemerscombinatie van VORM en Besix. Aan dit project lagen geen strak bestek en tekeningen ten grondslag, maar een Programma van Eisen op hoofdlijnen. Gedurende het werk beoordeelde en besprak Drees & Sommer namens de opdrachtgever specifieke technische vragen en/of wijzigingsverzoeken die voortkwamen uit voortschrijdende inzicht.

In het kader van de kwaliteitsbewaking zijn bevindingen en omissies op regelmatige basis nauwkeurig vastgelegd. Samen met de zogenoemde VKV-rapportages, de periodieke managementrapportage over de voortgang, kwaliteit en veiligheid, ontstond hierdoor zowel in tekst als beeld een dynamisch kwaliteitsdocument vanaf start uitvoering tot en met sleuteloverdracht.

Toegevoegde waarden

Vertegenwoordiging cliënt
Toezicht op voortgang, kwaliteit en veiligheid

 

Diensten

Construction management: kwaliteitstoezicht

© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode
© Ossip van Duivenbode
© Barcode Architects
© Barcode Architects
© Barcode Architects